Hallo,

Ik ben Alien Soeten en ik ben 35 jaar. Samen met mijn man, twee zonen en een aantal dieren, woon ik in Aldeboarn. 

Na acht jaar met veel plezier in de kinderopvang gewerkt te hebben, gooi ik nu het roer om. In de kinderopvang kwam ik al 'unieke' kinderen tegen. Waar de één terughoudend is, staat de ander overal met de neus bovenop. Ik vind kinderen uniek omdat ze zo lekker zichzelf zijn. Alle ontwikkelen lopen spontaan maar toch is geen kind hetzelfde. Er zijn genoeg kinderen die wel wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. Ieder kind heeft een eigen willetje en dit mag lekker zo blijven. Het maakt jouw kind uniek! 

Kindercoaching is oplossingsgericht dus ik kijk echt naar dé oplossing. Vaak bestaat deze uit kleine veranderingen die jouw kind al in huis heeft maar nog niet heeft uitgevonden. Samen met jouw kind wil ik ontdekken waar het tegen aan loopt en wat ik hieraan kan veranderen om jouw kind weer een vrolijk kind te laten worden. 

Mijn opzet is om dit bij jullie thuis te doen, in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Natuurlijk kunnen we eens even een blokje om of naar het bos of speeltuin voor extra ontspanning. Dit bekijken we per sessie.

Tijdens een sessie neem ik mijn koffer mee met daarin verschillende materialen, waaronder het spel schatgravers. Dit spel werkt heel goed om jouw kind een beeld te laten krijgen van zichzelf. 

Stein en Sophie (twee handpoppen, zie foto's) kunnen hierbij ook worden gebruikt. Door te doen alsof Stein of Sophie de belevenissen hebben meegemaakt, is het voor jouw kind makkelijker om hierover te praten. In mijn koffer zitten ook viltstiften en klei. Ook hiermee kan spelenderwijs het praten makkelijker worden gemaakt. 

Zelf ben ik een erg positief persoon en ik hoop dat wij een mooie tijd hebben met als doel dat jullie kind, samen met jullie, weer kan lachen en genieten van de mooie dingen!