Wat is kindercoaching?

Als ouder wil je graag dat het goed gaat met jouw kind, dat het gelukkig is. Ondanks al je inzet kan het toch gebeuren dat het niet lekker gaat. Dat hij of zij bijvoorbeeld last heeft van onzekerheid, boosheid, angst of piekeren. Dit kan een gevoel van machteloosheid en verdriet bij het kind geven. De meeste ouders hebben niet het idee dat ze om hulp zouden kunnen vragen en voelen het als falen. De stap naar een psycholoog is vaak te groot en bovendien heb je vaak te maken met lange wachtlijsten. Een kindercoach kan jullie dan tijdelijk bij de hand nemen en helpen.

 

Wat houdt kindercoaching in? 

Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van hulpverlening voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar.
Kindercoaching is geen therapie, maar heeft wel dezelfde heilzame werking. Tijdens een kindercoachingstraject leren kinderen hun eigen kracht kennen waardoor ze steviger in hun schoenen staan en lekkerder in hun vel zitten. Een kindercoach leert een kind zichzelf te zijn, de eigen kwaliteit te (her)ontdekken en hiermee het zelfvertrouwen op een gezond niveau te brengen.

Ieder kind is uniek, heeft een andere hulpvraag en daarmee een andere werkvorm nodig. De kindercoach sluit de behandeling aan op het kind. Met verschillende vormen van spel (praten, luisteren, kijken en emoties voelen) wordt het kind verder geholpen. De begeleiding is laagdrempelig, vertrouwd, veilig en helend

 

 

Voor wie is kindercoaching? Voor kinderen met;

 

* (Faal)angst, boosheid of verdriet

* Vergroten van de sociale vaardigheden

* Pestgedrag of gepest worden

* Frustratie en onzekerheid

* Omgang met andere kinderen

* Stil en teruggetrokken gedrag